Opleidingen

CursussenLibosan Therapy:Sijmoves medical taping cursussen voor masseurs:Stoelmassage cursussen:Opleiding tot Gewrichtstherapeut:Overige cursussen:Wellness totaal pakket:

Last Minutes
Open dag

Stoelmasseurs gezocht


Massage- en Opleidingsinstituut Libosan B.V. is op zoek naar stoelmasseurs voor grote opdrachten in Nederland.

Lees meer »

Nieuws
Video's


Cursus Stoelmassage ( Preventief )
Cursus Specialisatie Stoelmassage© ( Curatief )
Cursus Ontspanningsmassage


GUASHA


StartdatumAantal dagenDagTijdPlaatsPrijsDataInschrijven

 

Guasha Therapie, de kunst van Chinese Jadehealing

Guasha is een eeuwenoude therapie die nu weer volop in de belangstelling staat. Het neemt een belangrijke plaats in de Traditionele Chinese Geneeskunde in.

Het woord "Guasha" betekent: schrapen. Er wordt "geschraapt" met behulp van een platte jade- of buffelhoorn steen over het weke bindweefsel van de refelxzones of meridiaan stelsel.

Wat doet Guasha?

Een of meerdere behandelingen met Guasha hebben een stimulerend effect op het immuunsysteem, bevordert de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen, ondersteunt ontgifting en ontzuring, zorgt voor een betere werking van organen zoals lever, longen, nieren en milt, brengt emoties in balans, kan pijn verlichten of laten verdwijnen, kan vastzittende spieren en emoties losmaken, heft blokkades op, vermindert stress en moeheid, kan chronische klachten laten verminderen of verdwijnen, zorgt voor ontspanning.

Hoe werkt Guasha?

In de behandeling wordt een speciale Chinese kruidenolie op de huid gebracht. Dan behandelt de therapeut de ingesmeerde plekken met de jadesteen; er wordt stevig of zacht herhaaldelijk een stuk huid behandeld. De behandeling is niet pijnlijk maar kan op sommige plekken wel wat gevoelig zijn.

Door de behandeling kunnen rode of zelfs blauwe plekken verschijnen, dit zijn de plekken waar het weefsel onder de huid vol afvalstoffen zit. Deze verdwijnen binnen 3 a 7 dagen. Ook worden reflexzones behandeld op het hoofd. Hierbij wordt geen olie gebruikt.

Vaak is er een onmiddellijke verbetering voelbaar in beweging en/of pijnvermindering. Soms is de klacht zo chronisch dat er pas de tweede of de derde keer resultaat voelbaar is.

Guasha is ook een heel goed middel om preventief te gebruiken.

Bij welke klachten werkt Guasha?

Het aantal klachten waarbij Guasha therapie behulpzaam bij kan zijnis behoorlijk uitgebreid te noemen. Je zou kunnen stellen dat Guasha toegepast kan worden bij alle ziekteverschijnselen die gerelateerd zijn aan een verstoorde energie huishouding. Om er enkele te noemen:

Migraine, RSI klachten ,ischias ,obstipatie ,allergie ,hoge bloeddruk ,nek- en schouderklachten (stijfheid, pijn) ,slecht werkende organen ,jicht ,slapeloosheid ,artrose,overgewicht en nog vele andere klachten.

De behandeling kan ook uitgebreid worden met massage of een heerlijk voetenbad met Himalayazout waardoor er ook uit de voeten (onze derde nier!) afvalstoffen verdwijnen.
Alle prijzen zijn vrijgesteld van BTW