Opleidingen

CursussenLibosan Therapy:Sijmoves medical taping cursussen voor masseurs:Stoelmassage cursussen:Opleiding tot Gewrichtstherapeut:Overige cursussen:Wellness totaal pakket:

Last Minutes


26-04-2018  Cursus Stoelmassage ( Pre..
17-05-2018  Cursus Tennisarm Therapie..
24-05-2018  Mindfulness-Massage
25-05-2018  Cursus Hotstonemassage
28-05-2018  Cursus Tafelspecialisatie..


Open dag

Stoelmasseurs gezocht


Massage- en Opleidingsinstituut Libosan B.V. is op zoek naar stoelmasseurs voor grote opdrachten in Nederland.

Lees meer »

Nieuws
Video's


Cursus Stoelmassage ( Preventief )
Cursus Specialisatie Stoelmassage© ( Curatief )
Cursus Ontspanningsmassage


Sijmoves Medical Taping Concept


StartdatumAantal dagenDagTijdPlaatsPrijsDataInschrijven
06-10-20182 dagenzaterdag09,00 - 17.00vening meineszstraat 1, Ede€ 295,00 2de dag 20 oktober Inschrijven

 Sijmoves Medical Taping Concept

Libosan B.V. en Sijmoves zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor het verzorgen van medical taping (Kinesio taping) cursussen binnen ons instituut in Houten en Ede. Sijmoves is al jarenlang toonaangevend in de Benelux op dit gebied en wij zijn er dan ook trots op, dat deze samenwerking tot stand is gekomen. Vanaf September 2016 gaan we iedere maand een twee daagse cursus verzorgen, die wordt gegeven door de beste docenten in Nederland.

 

Vanaf 1998 organiseerd Sijmoves in Nederland Medical Taping cursussen. Deze cursussen worden altijd gegeven door officiële Sijmoves MTC instructeurs. Dit zijn zeer ervaren, door Sijmoves geselecteerde, fysiotherapeuten met diverse specialisaties. Zij hebben allemaal minimaal 5 jaar praktijkervaring met deze behandelingsmethode en hebben ruimschoots bewezen dat zij hun kennis op een heldere en aangename manier kunnen overbrengen.

 

 Accreditatie: 

- 20 punten bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)

- 14 punten bij de Verenigde Gipsverbandmeesters Nederland (VGN)

- 18 punten bij de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST)


WAT IS MEDICAL TAPING ?

Sijmoves Medical Taping Concept

 

De basis van het Sijmoves Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

 

De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Voortbouwend op deze gedachte, werden er diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kon ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek al snel dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren.

De gebruikte CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.

Na weefseltrauma reageert het weefsel met een ontstekingsreactie. Er ontstaat een lokale zwelling welke een drukverhoging geeft op het omringende weefsel. Door deze drukverhoging wordt de bloedcirculatie verstoord en de lymfeafvoer belemmerd, waardoor de druk op de pijnreceptoren toeneemt. De liftende werking van de CureTape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Automatisch maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk.
Conventionele sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden te beperken. Bij het aanleggen van sporttape ontstaat een aanzienlijke drukverhoging, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer beperkt worden. Dit heeft een vertragende werking op het herstel. Langdurige partiële of totale immobilisering van spieren of gewrichten veroorzaakt bovendien contracturen, waardoor behandeling nodig is om te revalideren van het herstel. De tijdsduur van immobilisering moet daarom zo kort mogelijk gehouden worden. Nog beter is het, als immobilisering voorkomen kan worden.

In het Sijmoves Medical Taping Concept maakt de elasticiteit van CureTape het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. De nadelen van conventioneel immobiliseren worden zo voorkomen. Het fysiologisch bewegen wordt ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Anders gezegd, CureTape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen.

 


Cursusprogramma van de tweedaagse Sijmoves M.T.C. cursus:

 

 Dag 1

Inleiding
• Geschiedenis
• Introductie                                                                                                                                                               
• Materiaalkennis
• inleiding orthopedisch tapen     
• Musculaire techniek 
• Vragen  antwoorden
• Dagevaluatie
 
Dag 2

Herhaling musculaire en ligamentaire techniek
• Speciale technieken
• Pijnbeïnvloeding
• Beïnvloeding van de eindstand
• Haematomen en littekens
• Behandelvoorbeelden o.a.
• Spierruptuur
• Tenniselleboog
• Enkeldistorsie
• Shin Splint
• Vragen en antwoorden
• Evaluatie en afronding met Officieel 
Sijmoves MTC-cursus Certificaat

 

Kosten van de cursus €295,= Incl. Lesmateriaal / rollen tape en lunch. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

 

 

Massage- en Opleidingsinstituut Libosan B.V. is erkend en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

Dit houdt in dat wij vrijgesteld zijn van BTW op onze opleidingen en dat wij voldoen aan alle kwaliteitseisen die het CRKBO tijdens de audit heeft gesteld.

 Alle prijzen zijn vrijgesteld van BTW