Opleidingen

CursussenLibosan Therapy:Sijmoves medical taping cursussen voor masseurs:Stoelmassage cursussen:Opleiding tot Gewrichtstherapeut:Overige cursussen:Wellness totaal pakket:

Last Minutes


03-04-2019  Triggerpoint Stoelmassage
04-04-2019  Cursus Hoofdpijn massage
18-04-2019  Cursus Manuele Wervelcorr..
09-05-2019  Therapeutische Hoofdpijnm..
10-05-2019   Cursus Myofasciale Techn..


Open dag

Stoelmasseurs gezocht


Massage- en Opleidingsinstituut Libosan B.V. is op zoek naar stoelmasseurs voor grote opdrachten in Nederland.

Lees meer »

Nieuws
Video's


Cursus Stoelmassage ( Preventief )
Cursus Specialisatie Stoelmassage© ( Curatief )
Cursus Ontspanningsmassage


Triggerpoint taping (Meridiaan / Cross taping)


StartdatumAantal dagenDagTijdPlaatsPrijsDataInschrijven

Cross Taping / Meridiaan taping
 

Een succesvolle en (huid)vriendelijke therapiemethode bij zenuw- en spierpijn en bewegingsbeperkingen.

 

Het Medical Taping Concept bevat verschillende, uit Japan, Korea, Duitsland en Nederland afkomstige Taping-concepten. Het MTC wordt zowel bij spierproblemen, blessures van de banden en pezen, als ook bij storingen van het lymfesysteem toegepast.

 Volgens de grondslag van de Chinese acupunctuurleer vloeit onze lichaamsenergie, ca. 2 mm onder onze huid liggend, in een banensysteem – de zogenaamde meridianen – in een constante kringloop. Littekens, problemen met de wervelkolom of andere ziektes kunnen storingen in deze “energiestroming” veroorzaken met als gevolg een energiestuwing. Het Meridiaan-Taping beïnvloed dit energiesysteem. Het doel van de behandeling is, net als bij alle energetische behandelingstechnieken, zoals acupunctuur, acupressuur, acupunctmassage en Shiatsu, de energie weer ongestoord te laten vloeien.
Bij de Meridiaan Taping wordt het verloop van de meridianen in het gebied van de energetische storing met tape beplakt. Doordat de huid dankzij de tape iets omhoog komt, wordt de daaronder liggende meridiaan weer vrijgemaakt.

Het uit Korea afkomstige Cross Taping wordt eveneens voor de behandeling van storingen in de energiestromen gebruikt. In tegenstelling tot het tapen met elastische CureTape worden hiervoor geen katoenen tapestroken, maar fijnvezelige, rastervormige “patches” gebruikt, die ca. 1,5 x 2,5 cm groot zijn.

Deze Cross Tapes (Cross Patches) worden op energiegeladen punten, zoals pijnpunten, triggerpoints en acupunctuurpunten geplakt, die door de behandelende therapeut manueel opgezocht, en door middel van de energiestroom-afhankelijke plakrichting van de Cross-Tapes verdeeld worden. De Cross Tape zorgt voor een verbeterde stroming van de energie op de gestuwde punten en hierdoor tijdens het dragen voor een harmonisering van de energiestroming.
Hier wordt in de meeste gevallen al kort na het plakken van de Cross Tapes een verbetering van de beweeglijkheid en een duidelijke vermindering van de pijn ervaren.

De Cross Tape is zelfklevend, watervast en laat pas los, als het lichaam de hulp van de tape niet meer nodig heeft. Dit kan in sommige gevallen tot drie weken duren.
Door de complexe werking van de Cross Taping Therapie is het raadzaam deze behandeling uitsluitend door opgeleide MTC- therapeuten uit te laten voeren.

Toepassing van de Cross Taping bijvoorbeeld bij:

Spierverspanningen, gewrichtspijn (postoperatief, Arthrose, overbelasting) , hoofdpijn, migraine, tinnitus, problemen met de wervelkolom, kneuzingen, organische pijnklachten.

ATTENTIE !! Wie alle applicatie taping cursussen wil volgen, en zich voor alle cursussen tegelijk opgeeft, krijgt 10% korting op het totaalbedrag. Dit geldt voor alle van onderstaande applicaties.
* BLESSUREPREVENTIE TAPING
* LYMF TAPING
* TRIGGERPOINT TAPING
* BIJSCHOLINGSDAG BASISCURSUS
U DIENT ECHTER WEL EERST DE BASISCURSUS MEDICAL TAPING TE HEBBEN GEVOLGD.

 

 

Massage- en Opleidingsinstituut Libosan B.V. is erkend en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

Dit houdt in dat wij vrijgesteld zijn van BTW op onze opleidingen en dat wij voldoen aan alle kwaliteitseisen die het CRKBO tijdens de audit heeft gesteld. 

 Alle prijzen zijn vrijgesteld van BTW