Opleidingen

CursussenLibosan Therapy:Sijmoves medical taping cursussen voor masseurs:Stoelmassage cursussen:Opleiding tot Gewrichtstherapeut:Overige cursussen:Wellness totaal pakket:

Last Minutes


23-11-2018  Opleiding voor gewrichtst..
03-12-2018  Cursus Tennisarm Therapie..
07-12-2018  Cursus Manuele Wervelcorr..
10-12-2018   Cursus Specialisatie Sto..
13-12-2018  Cursus Stoelmassage ( Pre..


Open dag

Stoelmasseurs gezocht


Massage- en Opleidingsinstituut Libosan B.V. is op zoek naar stoelmasseurs voor grote opdrachten in Nederland.

Lees meer »

Nieuws
Video's


Cursus Stoelmassage ( Preventief )
Cursus Specialisatie Stoelmassage© ( Curatief )
Cursus Ontspanningsmassage


Cursus Shiatsu Massage


StartdatumAantal dagenDagTijdPlaatsPrijsDataInschrijven

Shiatsu
Shi = vinger en Atsu = druk. Shiatsu is een in Japan ontwikkelde behandelvorm die gebaseerd is op de Traditionele Chinese Geneeswijze. Deze gaat ervan uit dat een lichamelijke of emotionele verstoring ontstaat door een energetisch disbalans. Is het lichaam energetisch in balans dan is dit de basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn. Shiatsu beïnvloed de verschillen energiestromen (Ki) in het lichaam en brengt disbalansen in harmonie. Door het geven van druk op energiebanen (meridianen), het strekken van spieren en mobiliseren van gewrichten worden blokkades opgeheven en kan Ki vrij stromen. Shiatsu is ontspannend en werkt preventief.

Basiscursus Shiatsu
In 4 lesdagen leer je de basisprincipes voor het geven van een behandeling. Je leert je lichaamsgewicht in te zetten om de juiste druk toe te passen, je leert je te bewegen vanuit het centrum (hara) en je oefent verschillende manieren van aanraking, strekkingen en mobilisaties. De les begint met een warming-up, meridiaanstrekkingen en do-in (zelf-shiatsu) waarmee we het stromen van onze eigen Ki bevorderen. In de cursus worden enkele belangrijke theoretische basisprincipes behandelt maar de nadruk ligt op het doen. Na de cursus kan je een eenvoudige behandeling geven van ongeveer een uur. Een syllabus ontvang je bij aanvang van de cursus. Neem pen en papier mee voor eventuele aantekeningen. We oefenen op een  massagemat, maar zullen ook enkele facetten van de shiatsu op de tafel laten zien.: draag losse kleding, en eventueel sokken.

Na de cursus
Je kunt deelnemen aan de cursus voor gevorderden. In 6 lessen leer je o.a. een aantal nieuwe technieken (met elleboog en met voeten) en strekkingen. En je leert iemand te behandelen in de zijligging. Er is ruimte om het programma in samenspraak met de groep vorm te geven.

Kosten
De cursus kost  € 475,- excl. examen, incl. lesmateriaal 

 

Diploma cq Certificaat
De cursus wordt afgesloten met een certificaat en een eventueel door jullie behaald diploma.

de cursus zal voorzien zijn van een uitgebreide lunch.

 

 

Massage- en Opleidingsinstituut  Libosan B.V. is erkend en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

Dit houdt in dat wij vrijgesteld zijn van BTW op onze opleidingen en dat wij voldoen aan alle kwaliteitseisen die het CRKBO tijdens de audit heeft gesteld.Alle prijzen zijn vrijgesteld van BTW