Opleidingen

CursussenLibosan Therapy:Sijmoves medical taping cursussen voor masseurs:Stoelmassage cursussen:Opleiding tot Gewrichtstherapeut:Overige cursussen:Wellness totaal pakket:

Last Minutes


18-01-2019  NGS Opleiding Sportmassag..
21-01-2019  NGS Opleiding Sportmassag..
24-01-2019  Cursus Stoelmassage ( Pre..
05-02-2019  Cursus Voetreflex Massage
07-02-2019  Cursus Triggerpoint Thera..


Open dag

Stoelmasseurs gezocht


Massage- en Opleidingsinstituut Libosan B.V. is op zoek naar stoelmasseurs voor grote opdrachten in Nederland.

Lees meer »

Nieuws
Video's


Cursus Stoelmassage ( Preventief )
Cursus Specialisatie Stoelmassage© ( Curatief )
Cursus Ontspanningsmassage


Triggerpoint Stoelmassage


StartdatumAantal dagenDagTijdPlaatsPrijsDataInschrijven
03-04-20192 dagenwoensdag10.00 - 16.00vening meineszstraat 1, Ede€ 295,00 2de dag 10 april Inschrijven

Triggerpoint Stoelmassage

Wij zijn verheugd jullie te kunnen mededelen dat wij twee topdocenten binnen ons instituut hebben mogen verwelkomen voor de cursus Triggerpoint stoelmassage.

Deze Triggerpoint coaches zijn gerenommeerde docenten in de triggerpoint therapie, en geven daardoor een extra toevoeging aan ons stoelmassage programma. 

Cursus triggerpoint stoelmassage 
Algemeen 
Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in het spierweefsel . Je kunt ze meestal vinden in de spierbuik van skeletspieren. Triggerpoints leiden de pijn vaak af naar een andere plek op het lichaam en geven voorspelbare patronen van afgeleide pijn.

Voor stoelmasseurs is het eenvoudig te leren hoe triggerpoints gevonden en behandeld kunnen worden, zowel bij cliënten als bij zichzelf. Masseurs kunnen een heel belangrijke rol spelen bij het verlichten van pijn bij hun cliënten en bij de verspreiding van kennis over de triggerpointmethode.

De kennis over triggerpoints heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen bij diverse groepen professionals. Inmiddels hebben vele (sport)masseurs een cursus gevolgd en gebruiken de zelfbehandelingsmethode bij zichzelf en/of hun cliënt. Ook het boek van Clair Davies, dat speciaal geschreven is voor zelfbehandeling, is in vele huishoudens terecht gekomen. De bekendheid met triggerpointmassage is daardoor enorm toegenomen.

Doelstelling
De cursisten krijgen een introductie in de triggerpointmassage en zelfbehandeling. Ze worden vaardig in het (zelf)behandelen van triggerpoints en krijgen inzicht wat triggerpoints zijn en waardoor ze ontstaan. Daarnaast worden de cursisten getraind om een preventieve triggerpointmassage te geven van het schoudergebied, nek, armen en onderrug ter verlichting van (beginnende) klachten en het voorkomen van ergere klachten. De massage is in de vorm van een kata, een vaste volgorde. De massage is pijnverminderend en op microniveau circulatie bevorderend. De massage is géén triggerpoint-therapie!

Inhoud 
In dag 1 staat zelfbehandeling en de achtergrond van triggerpoint-therapie centraal. We behandelen de volgende onderwerpen: 
• Achtergrond triggerpoint-therapie 
• Anatomie en fysiologie van triggerpoints • Spieren en pijnpatronen leren kennen: triggerpoints zoeken en behandelen van enkele veel voorkomende overbelaste spieren 
• Het toepassen van massagehulpmiddelen voor zelfbehandeling: massagebal, theracane, knobbel en vierpoot 
• Het aanleren van handenbesparende massagetechnieken 

In het middagdeel van dag 1 wordt de schouderkata geleerd. Per spier wordt getraind. Een aantal spieren die in het ochtenddeel een zelfbehandeling kregen, worden in de middag op elkaar geoefend. 
Tijdens de 2e dag gaan we de overige kata’s leren: armen, nek en onderrug komen aan de beurt. Eerst oefenen we op onszelf; vervolgens leren we de massage op elkaar. Ook herhalen we het geleerde uit dag 1.

We oefenen in tweetallen verschillende technieken, eventueel met behulp van een massagehulpmiddel zoals de Knobbel. 
De cursisten ontvangen bij de cursus een syllabus en een massagebal.

Deze cursus is geaccrediteerd door KATA nederland

 

 

Massage- en Opleidingsinstituut  Libosan B.V. is erkend en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

Dit houdt in dat wij vrijgesteld zijn van BTW op onze opleidingen en dat wij voldoen aan alle kwaliteitseisen die het CRKBO tijdens de audit heeft gesteld.Alle prijzen zijn vrijgesteld van BTW