Sport

Open dag

Stoelmasseurs gezocht


Massage- en Opleidingsinstituut Libosan B.V. is op zoek naar stoelmasseurs voor grote opdrachten in Nederland.

Lees meer »

Nieuw: Reserveer Een Massage

Pilatus


WAT ZIJN PILATUS – OEFENINGEN?

Pilates
Pilates is een trainingsmethode voor lichaam en geest, ontwikkeld door Joseph Pilates. Omdat hij zelf een tengere jongen was, en op jonge leeftijd een zwakke gezondheid had, experimenteerde hij met allerlei vormen van sport en yoga om zijn lichaam sterker te maken.
 Als jong volwassene was zijn gezondheid daardoor zeer verbeterd. Hij ontwikkelde uit eigen opgedane ervaring en kennis van Westerse en Oosterse filosofen een eigen trainingsmethode met als doel fit te worden en te blijven.
 
Klassieke Pilates
De klassieke Pilates bestaat uit 34 oefeningen. Omdat deze uit een tijd stammen (rond 1890) dat mensen nog veel lichamelijke arbeid verrichtten, kan deze voor mensen die weinig bewegen vrij zwaar zijn.
Soms wordt het klassieke programma aangeboden, maar vaak zijn de oefeningen iets aangepast

Regelmatige training
Regelmatige beoefening van Pilates heeft een gunstige uitwerking op je lichaam.
Activiteiten als zitten, staan, rennen, sporten, dansen of trainen in een fitnessruimte, versterken alleen sommige spiergroepen maar laten anderen ongemoeid.
 
Pilates oefeningen zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen.
Door regelmatige oefening zal je houding verbeteren, zal je rechter gaan zitten en soepeler en gracieuzer bewegen.
Verbeterde longinhoud en circulatie door de diepe en gezonde manier van ademhalen is nog een belangrijk voordeel. Verder worden de buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbeterd.

Benodigdheden
In principe kunnen de basisoefeningen van Pilates net als yoga beoefend worden op een matje of andere zachte ondergrond.
Er zijn ook Pilates programma's waarbij speciale apparaten worden gebruikt om de training te ondersteunen. Deze vinden dan meestal plaats in een speciale studio onder begeleiding van een instructeur. 

(Bron, Newage)

 

Pilates en afvallen
Pilates lijkt een goede ondersteuning als je wilt afvallen. De spiermassa wordt vergroot waardoor je metabolisme versnelt en je meer vet verbrandt.

De Pilates lessen worden vanaf 1 April 2009  aangeboden bij Massage-en Opleidingsinstituut Van de Bilt & Libosan B.V. De lessen worden gegeven op zowel de woensdag als de vrijdagochtend, en zullen worden verzorgt door onze ervaren Pilatus instructor Paul Bergman.

Schrijf u nu in, om zeker te zijn van deelname, daar onze groepen uit maximaal 12 personen bestaan. Neem voor inschrijving telefonisch contact op of mail even naar info@vandebilt-libosan.nl t.a.v J. Libosan of A van de Bilt

Tijden             : woensdagochtend van 10.30 uur - 11.30 uur    /   vrijdagochtend van 9.30 uur - 10.30 uur.

Tarieven        : € 10,- per lesuur    /     Knipkaart van 10 x € 90,-      nb. Bij ons geen jaarcontracten of dure maandtermijnen, maar lessen wanneer u dat schikt.

 

Met vriendelijke groet   Het van de Bilt & Libosan Team